>

Thursday, September 11, 2008

KL

بسم الله الرحمن الرحيم

Orang cakap aku org KL. Sebab die, aku tinggal kat KL. Tapi, jike diikutkan alamat rumah aku, aku ni tinggal di Selangor. Jadi, ternyata salahla korg punye tuduhan terhadap diriku kerana yg sebenarnya, aku ni org Selangor.

Disebabkan aku ni org Slangor, amatlah tidak memeranjatkan kalau aku cakap banyak lagi tempat kat KL ni yg aku x pegi lg kan? Klu korg tny jalan sekitar KL tu, mmg la aku fail. Klu stakat area KLCC tu xperla. Tapi klu da masuk Jalan Tun Razak area Maju Junction, Jalan Kuching, Jalan Istana, mmgla aku akan kesesatan. Moralnya, klu nak explore KL, jgn tny aku, sebab aku pun xtau.

وَأَتِمُّواْ الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ لِلّهِ
Dan sempurnakanlah ibadah haji dan `umrah kerana Allah.
(al-Baqarah:196)

Maka, harini, aku menemankan mak dan abah pegi ke Maju Junction utk pergi ke TH Perdana. Mak nak menyerahkan buku Hajinya kepada pegawai. Akhirnya, lengkap sudah buku mak tue. Buat makluman, insyaAllah, thn ni, mak dan abah aku akan menunaikan rukun Islam yg kelima, iaitu menunaikan haji di Baitullah. Maka, doakan mereka agar selamat pergi, selamat menunaikan ibadat dan selamat pulang. AKu agak terkilan sbab x mampu nak menghantar mereka pergi dari airport.

Dan lpas settle di Maju Junction, kami pergi plak ke PJ, sbab nak collect aku punyer MyKad yg dahpun siap. Melalui Lebuhraya Persekutuan, terus jer menuju ke PJ. Yeayyy, da dpt brand new MyKad. Xde lagi masalah cip yg perlu aku hadapi. Hehehe.

Tempat2 yg aku lawat harini, hehehe.

Ampang Puteri Specialist Hospital

Ampang-KL Elevated Highway (AKLEH)

SOGO


KL KTM Station

Kota Darul Ehsan

Menara Pucuk Rebung TM

X dilupakan, Menara PNB

Ape motif aku letak benda2 ni dlm blog? Ntahler, maybe nanti kat UK, biler aku rindu Malaysia, bleyhla tgk balik gambar2 ni. Dan, terbukti aku masih blom xplore negara sendiri. Banyak lagi tempat yg blom aku lawati.

Harini da xplore skit KL. Hahaha, later

Photobucket

2 comments:

Nur in Islam said...

salam ukhuwah Ramadhan..
menjelajahi dunia ini ibarat mengxpl0re pengijlahan hati..

fateha82 said...

Salam.. samalah, sy pun walau dh bertahun2 dok kat shah alam, tapi bab2 jln kat kl ni mmg failed.. naik segan gak dgn org luar..