>

Tuesday, April 22, 2008

Pening

بسم الله الرحمن الرحيم

Pepagi lagi, ade kelas. Ku jenguk dan kaji susunan bloCK hari ini, waaa... hanya 2 period jer yg free. It's going to be a tough day. Terngiang2 di fikiran. Namun, ku teruskan perjalanan menuju ke kelas, dengan harapan semoga segala-galanya akan berjalan dengan baik.

Kelas Chem. Aku dgn bersemangat melangkah masuk ke Chem Lab 4, namun, amatlah kecewa, remuk, punah, parah dan rapuh hati ini apabila melihat notis di papan putih di dalam makmal tersebut. Oleh sebab ingatan aku bukan ibarat mesin photostat, ape yg aku dapat ingat juz:

Block 1, I have an emergency. Please discuss about your presentation

Lebih kurang camtu ar, mungkin kurang dan mungkin lebeyh2. Adeyh, silibus x abes lg, tapi klas plak xde. Cuak la wei!! Dah la time trial smalam pun ntah aper2 aku jawab. Pening!

Dan kepeningan aku bertambah sewaktu Physics, iaitu di dalam blok 6. Dan lebih saspen apabila Guru Idrus xnak bg paper trial kitorg, sehinggalah abis kelas. Jadi, kelas diteruskan dengan pengajaran untuk mengabiskan silibus. X lame lpas tu, Guru Idrus dipanggil mengadap 'raja' Horsfall yang mempunyai sepasang kuku besi, ntah naper. Jadi, beliau memberikan kami result trial kami aritu. Menyedihkan. Rasa cam nak hantuk kepala atas meja jer. Muadz di sebelah aku hanya senyum2. Cess!!!

Masa berlalu...........

Petang aku juz ade block 5, iaitu Mathematics. Dan arini ade plak test Mechanics. Alhamdulillah, dapat la nak jawab, tapi ntah btul ke x, x dapat la nak guarantee smpi dpt result, dok? Moga dapatla aku markah sebanyak2nya....

Sebnarnya, xde idea sgt nak cakap, pasal tu ar merepek pasal aktiviti aku hari ni yang xdela signifikan maner. Kepaler pun pening memikirkan results yg ibarat kaca terhempas ke batu, dan malam ni plak ade usrah. Maka, amatlah suker bagi aku untuk mendiamkan diri dan membiarkan org lain berkata-kata.......

Tu je ar... Maafkan aku wahai blogku!!!

Photobucket

1 comment:

Telefone VoIP said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Telefone VoIP, I hope you enjoy. The address is http://telefone-voip.blogspot.com. A hug.