>

Tuesday, February 12, 2008

Nomination Tragedy

Dalam kehangatan untuk Nomination MUSCOM 08/09, kami dikerahkan membuat poster. Syumul dan Syurel, kedua-dua nye bertugas bersama untuk membuat poster. Cume poster Syurel lebih kepada penerangan secara terperinci.

Dan Alhamdulillah, aku telah menyiapkan satu poster nomination dan satu poster election. Lalu, aku meminta Syumul (F) memprintkannye, kerana aku kekurangan free block. Dan semuanya berjalan lancar, sehinggalah jam 8.52 pagi tadi, ketika kelas bio. Aku sebenarnya x perasan kewujudan mesej dari Syumul (F) itu, namun, ketika kelas berehat, baru aku perasan mesej itu. Bunyinya:

"Printer jam. Dpt print poster election je."

Ok...fine...maybe ni cabaran yg perlu kami tempuhi. Namun, Lapan minit kemudian, iaitu pada jam 9.00 a.m., satu lg mesej diterima yang berbunyi:

"Paper jam sbb poster xlawa kot. Printer reject."

Huh? Aku mengerutkan muka...apakah maksud mesej ini. Aku agak kecewa...bukan sebab mesej tu, tapi sebab xleh print. Tapi, xpela...maybe ada hikmah yg Allah dah tentukan. Cume aku kesiankan Kerul yg dah bersusah payah sediakan poster smalam, tapi, xdapat print colour akhirnya.

Maybe, ape yg pelajar kolej dapat lihat, hanya poster black and white. Ni poster nye...Memang agak buruk, sebab aku x pernah diajar menggunakan apa2 perisian Mengedit gambar pun, dan aku x mengambil subjek computing, aku juz amik ICT je...Tapi, ni jela yg terbaik mampu aku lakukan...Lihat je la poster buruk berwarna ni di internet, sebab maybe x dpt print colour:

Poster buruk yg direject oleh printer

Dan berita buruk, printer colour still out of order, sehingga direpair dlm jangka masa yg x diketahui....


Photobucket

3 comments:

syumulF? said...

aduhh...pedas2...tu namenye gurau lahh.
ampun byk2 klau sakit ati gak.
budak comp xblaja graphic pn..
hurm....

HI said...

kalau dah tau buruk, xyahla upload..

azri said...

abih tu hi ko leh wa tlawa ke?cube upload satu tgk....cakap lebat r....