>

Monday, November 10, 2008

Selamat berSPM

بسم الله الرحمن الرحيم

Dgr citer, SPM start beberapa hari lagi kan? Jadi, ign aku mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menjawab kepada 'adik-adikku' secara umum di seluruh Malaysia dan lebih spesifik, pelajar2 tingkatan 5 di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI) Rawang. Di kala korg sume tgh struggle study untuk SPM, aku di Imperial College London ini pun tgh study untuk mendapat keputusan terbaik dalam degree aku. Sama2 kiter berusaha...

http://photos-074.friendster.com/e1/photos/47/01/14121074/10565953063348l.jpg
Cube carik perkataan Lirrabb dan Linnaas dalam logo SBPI Rawang ni!

http://photos-074.friendster.com/e1/photos/47/01/14121074/1_131391024l.jpg
Saat lepas habis SPM!

http://photos-074.friendster.com/e1/photos/47/01/14121074/1_709052055l.jpg
Batch aku (Muslimin) yg disayangi

http://photos-074.friendster.com/e1/photos/47/01/14121074/1_774825117l.jpg
5 Jannatul Adnin (aku ketika muda remaja, hehehe)

http://photos-074.friendster.com/e1/photos/47/01/14121074/23498955934819l.jpg
Bersama-sama rakan2 yg sempoi dan stylo (dari kiri, Wan, Ali
dan Malik)

Cakap pasal SPM, tetibe tergerak hati melihat album2 digital yg lama dulu. Aku tatap kembali kenangan2 di sekolah. Satu persatu kenangan pahit, masam, manis dan masin menerjah fikiran. Tersenyum aku sambil hati sayu. Rindu zaman2 itu. Rindu rakan2. Rasa baru semalam aku berpisah dgn diorg (ayat drama). X sangka, masa berlalu pantas, sedar x sedar, aku dah melangkah ke alam university, malah universiti luar negara!

Namun, yg berlalu biarlah jadik pengajaran, pandang ke depan dan jgn lepaskan peluang di depan mata!

Moga kiter sume diberikan kejayaan di dunia dan di akhirat. Amin.

Photobucket

1 comment:

Huzaifah said...

ko memang pengawas ke? hoho.. sama lah kita..