>

Tuesday, November 11, 2008

Letih

بسم الله الرحمن الرحيم

Adoi, letih betul arini. First time, lab session aku lebih dari 3 jam! Arini lab aku adalah 3 jam 14 minit, satu rekod, selame ni x pernah lebih 2 jam pun! (Tapi still bersyukur biler baca blog Milo, hehehe, at least, xdela sampai 6 jam seperti bebudak Warwick!)

Kepada Milo, untuk experiment kalini, kitorg kena buat 4 page lab report, so, xdela relax sgt!!!

Harini, kitorg ade experiment Gel Electrophoresis. Kami diberi satu tiub berisi lalat buah dan dikehendaki mengahncurkan lalat2 itu untuk extract DNA darinya. Aku dgn penuh semangat dan kekentalan menenyeh2 lalat dalam tube tu. Hehhe, lumat bangkai2 lalat tu aku kerjakan. Kemudian, proses yg busan bermula. Kena tunggu 1 jam merendam speciment dalam water bath. Pastu 30 minit letak spesimen dalam ais. 10 minit centrifuge dan sebagainya. Buang masa!

You don't have any reason to be in here. Go out and have some coffee,

ujar Dr Hendriks sewaktu kami menyejukkan specimen kami selama 30 minit. Ape lagi, bergegas aku ke Prayer Room untuk bersolat Asar. Turut kelihatan di Prayer Room, rakan sekelasku dari Algeria, Yaasin.

Memang aku lebih banyak berbual dalam kelas ni. Method die sikit je, banyak buang masa dgn menunggu jer. Lab partnerku, Ladopi, atau nama manjanya, Ladi yg berasal dari Nigeria berborak hangat dgn aku. Rasa aku dah makin ade chemistry ngan dier. Rupe2nya, die peminat Naruto gak. Ape lg, mmg berbincang psl Narutola. Namun, beliau hanya tgk anime, x baca manga. Amat kecewa die apabila aku terberitahu yg Jiraiya akan mati. Hahaha, sorry.

Habis kelas pukul 5.14 minit, huhuhu, letih amat. Memandangkan badan dah sengal2, aku rasakan perjalanan balik aku akan mengambil masa panjang. Jadi, aku singgah sebentar di Prayer Room untuk solat Maghrib. Kemudian, terus aku bertolak ke Evelyn Gardens.

Sebelum masuk ke hall aku, aku teringat, ada bungkusan untuk diriku di Hall Office, Bernard Sunley. Setelah mencarik2 dlm stor di situ, pekerja tu memberikan aku sekeping envelope yg kembung. Apakah ini?


Setelah masuk ke bilik, dgn cemas, aku membuka bungkusan itu. Kotak berwarna hitam di depan mata. Dengan berhati2, aku membuka kotak itu, dan wow! Seutas jam tangan. Inilah jam tangan yg aku beli dari E-Bay dengan harga x.xx pounds! X kesahla mutu die camne, aku nak tgk masa jer.

Aku letih amat ni, ngantuk giler.

Photobucket

3 comments:

wORd of wINd by Shafar Shahril said...

sgt seronok kan shopping on9 kt oversea

gud luck jepah!

miLo said...

ahahhahaha...ko advertise ke-tidakbest-an warwick kt blog kau ye.cis..hahha...gudluck with lab! =)

Pak Cu said...

Rileks laa Jpah, Pak Cu punya akaun kat Lelong.com.my lagi berjela. OK jer! MP4 ada 2, jam 1, toys entah berapa tah dll lagi. Bukan nak pakai 10 tahun pun. Kalau rasa nak pakai 10 tahun, yang ori pun belum tentu lagi. Ahakkk3X.