>

Friday, October 10, 2008

A week!

بسم الله الرحمن الرحيم


Can't believe it! I survived a week in Imperial. Hahaha, have another 3 years to survive, a week seems negligible. Baiklah, skarang aku di bilik Shah, sbab bilik die mampu menyediakan connection internet manakala bilik aku nye port mengalami masalah.

Pakcik ICT, cepat betulkan aku nye connection!!!

Baik, nuff with that. Akhirnya, berakhir sudah seminggu aku hidup di Imperial College London. Tiba sudah hujung minggu yg amat dinantikan, masa utk berehat sebentar sebelum memulakan kembali aktiviti yg amat penuh minggu dpan.

BTW, smalam, ade jamuan Aidilfitri di Malaysian Hall. Wah, peluang makan makanan Malaysia secara percuma xkan aku lepaskan. Pkol 5.30, kami bertolak menaiki tube dari stesen Gloucester Road. Amat penuh tren Circle Line. Dalam pukul 6.15, kami tiba di stesen Bayswater, a place that aku dan Shah anggap sebagai 'home', mungkin sebab minggu pertama kami idop disini dgn bahagia.


Kemudian, masuk ke Malaysian Hall, jumpe amat ramai org Malaysian, obviously kan? Jumpe senior2, Imran, Anep, Akmal Beti petbro Mas, Ai, Hamid, EG, Isa, Bun, Poklah dan sebagainya. AKu gak jumpe bebudak batch aku, Apen, Fitri, Adam, Iq, Basir, Acipz, Mas, Izu, Pidah, Ika, Yaz dan sebagainya. Meriah gak, ditambah makanan yg amat banyak. Nasi beriyani, lemang, nasi himpit, kuah kacang, rendang, mihun, tepung pelita dan TEH TARIK.

Kenyang, balik dgn perut yg kembung.


Harini, selepas solat Jumaat di Union Hall, aku xde aktiviti dah. Maka, aku dan Shah balik la ke hall kami yg indah permai ini. Aku melihat baju di dalam laundry basket agak banyak, jadi penat aku memunggah baju2 tu ke basement untuk dibasuh. 38 minit diperlukan untuk membasuh dan 50 minit diperlukan untuk mengering. Yeayy, aku kaya, kaya dgn baju2 bersih, first time sejak datang UK aku basuh baju. Bangga dgn pencapaian ni....

Malam ni, super seniors Syed Ruslan nak dtg hall, nak buat sikit Usrah. Moga diri ini diperingatkan. Malam ni plak nak amik Muiz kat Victoria Station (klu kat KL, ni kedai makan, tapi kat London, ni stesen bas). Muiz datang dari Birm, maka nak tidur semalaman di sini.

Owh, kepada bebudak PNB, mesej dari Pn Rukiah,

Assalamualaikum semua, Selamat Hari Raya. Sukacita dimaklumkan bahawa perjumpaan dengan YBhg. Tan Sri Dato' Hamad Kama Piah Che Othman akan diadakan pada Ahad 2/11/2008 di Malaysia Hall dan kursus 1/2 hari juga akan diadakan pada 1/11/2008 di Malaysia Hall juga. Oleh itu, sila block your diari & make sure you all will be able to attend both programmes. Sukacita dimaklumkan bahawa kedatangan adalah di WAJIB kan. I'll email the porgramme itinerary soon.

I would like to request you all to update me your current & Contact no. as well. Please be informed also that Dr. Ilias will visit the 6 universities & the detail is as follow:-

3/11 - LSE, IC & UCL
4/11 - Oxford

5/11 - Cambridge

6/11 - Warwick


So, please arrange/make appointment with your tutor/advisor, so that Dr. Ilias will be able to meet them.
thank you.

Photobucket

2 comments:

Anonymous said...

Apsal gamba ko dgn shah cam gamba sepasang kekasih?

Pak Cu said...

Alhamdulillah, nampaknya Jpah macam dah serasi dengan keadaan di sana. Nak makan, macam-macam ada.

Hah3X... pakcik2 kat sini dok nengok blog Jpah jugak. Nampak Angahpun dan lain-lain dah join sama.

Hah! eloklah tu dok kenal jiran sebelah menyebelah. Kita susah dia tolong, dia susah kita pulak tolong. Jangan tolong tengok aje sudahlah... OK, take care. Wassalam.