>

Monday, October 27, 2008

Selamat Hari Jadi

بسم الله الرحمن الرحيم

http://i285.photobucket.com/albums/ll42/pointer_07/iluvislam/testi_bday.jpg
Gambar tajaan IluvIslam

Disebabkan xde sape nak wish, mehla aku wish kepada diri sendiri:

Selamat Hari Jadi ke-19 Huzaifah!!

Dah 19 thn aku hidup di muka bumi Allah ni rupanya. Dah 19 tahun menghirup oksigen, dah 19 tahun aku makan dan sebagainya. Lebih menyedihkan, first time menyambut ulangtahun kelahiran di luar negara.

Namun, seperti yg diperingatkan oleh seseorang bernama 'fren' di shoutboxku,

umur dh semakin meningkat,mati semakin hampir.may ALLAH bless U

Aku insaf. Teringat firman Allah:

كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَما الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ
Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya.
(Ali-Imran:185)

Moga pertambahan usia ini akan mematangkanku. Moga pertambahan ini berkadar terus dengan keimanan dan ketaqwaan.
Photobucket

8 comments:

M N Hishamuddin b Yusof said...

salam

Selamat Hari Lahir =)
Moga tahun ini dan seterusnya menjadi lebih baik daripada sebelumnya...
Doakan kejayaan kita dirantau orang ni..

Ikhlas dari Hisham

apen said...

hahahahaha...weh sumpah, ni mmg post ko yg paling desperate skali!!!
Btw, happy belated birthday la...
alaa...ksiannye....nyit nyut nyit nyut....

The Ape said...

lemau giler wish birthday kat diri sendiri.
Happy besday Huzaifah, jangan tercirit ye

rika kUn said...

hepy besday huzaifah walaupun saya taklah kenal awak sangat tapi saya rajin follow blog awak buat pembakar semangat.mwahahaha.


untunglah muda lagi.....

:)

selamat hari lahir ke 19,semoga Allah memberkati hidup anda...

Ede said...

xde org wish? bkn aku wish sgt awal ke? = )

kaenaob said...

jepah! happy deepavali gak sbb bday ko memang kitorang raikan deepavali kat sini! muahaha

huzaifah said...

hoho... selamat hari lahir... aku punye 26/7.. mmg ade makne nih untuk Huzaifah.

aKmA said...

lamabt wish, sorry2~
hehhe!!

anyways, hepi betday..belated2~
emm, sgtlah mude..aku dah tua dah kot..kui3!!

semakin menghampiri...=(