>

Wednesday, October 29, 2008

Cemass dalam Kelass

بسم الله الرحمن الرحيم

Sedang aku begitu bersemangat datang ke satu2nye lecture hari ni selame sejam, iaitu lecture biochemistry oleh Prof Kurt Drickamer, tetibe, gangguan datang tanpa diduga. Baru je Prof Drickamer nak bace introduction untuk topik arini, iaitu amino acids, tetibe, loceng berbunyi kuat disertai suara:

Evacuate the building

berulang2 kali. Agak bingit telinga, namun, kami mengetahui, kami perlu keluar dari bangunan Sherfield itu. Prof Drickamer kelihatan agak kecewa kerana lecturenya diganggu bunyi itu. Sume pelajar dalam Read Lecture Theatre tu bergegas keluar dan menuruni tangga kecemasan ke Assembly Point di bawah.


Lame gak masa diperlukan untuk mengosongkan bangunan. Adeyh, terbuang masa lecture kesayanganku, hahaha. Hampir 10 minit kami berkumpul, loceng kecemasan berenti. Seorang lelaki berbadan sasa keluar dari bangunan dan membuat pengumuman.

That was a fire drill to test the equipments ....bla....bla....bla... Thank you for attending.

Adeyh, buat letih je kitorg turun dari tingkat 4 nih. Dah kena naik balik. Teringat kata2 super senior Isa:

Kadang2, masa exam pun boleh ade fire drill tau

Hurmm, ape2 pun, lecture ni mengambil waktu lunch aku sbanyak 20 minit sebagai ganti time lecture yg terbazir akibat fire drill!!!!

Photobucket

4 comments:

aliaaa said...

fuiyo...ganti balik time fire drill.
kitorg fire drill time lecture siap dapat habis awal half an hour. coolness.

Jpah said...

Imperial komited memberikan ilmu kepada student dier

Pak Cu said...

Jpah,

Nanti boleh Aimi Samihah, orang Malaysia yang dapat award kat Imp. Coll. tu. Nanti Jpah boleh masuk front page paper kat M'sia ni. Niat kena betul.... All the best.

aliaaa said...

die habiskan awal sbb dah xcukup masa, nnt lecture tu tergantung di tempat yg salah. hish...bersangka baik sket ngan warwick walaupn bukan top10.