>

Tuesday, June 30, 2009

Sampai Juga Akhirnya

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah, flight D7 2009 Air Asia X selamat mencecah ke bumi Malaysia pada jam 9 malam tadi. Setelah checkout dan menjalani pemeriksaan H1N1, aku dipertemukan dgn keluargaku; abah, emak, along dan angah.

Semalam, kami bertolak dari London Victoria menaiki bas EasyBus. Dalam bas itu, hanya kami berlima; Aku, Rodhi, Shah, Aishafat dan Ika yang menaiki bas itu. Perjalanan mengambil masa sejam stengah, alhamdulillah, lancar dan cepat perjalanan.


Di Stansted, kelihatan ramai org Melayu di situ. Adeyh, xlehla bercakap2 Melayu tanpa segan silu, huhuu. Mujur di Stansted ade Chapel utk kami bersolat di situ.

Flight kami agak lancar, cume sesekali bertembung dgn cuaca buruk. Bergegar2 skit flight tu. Kami disajikan dgn nasi beryani dan nasi lemak (air mineral je, x puas ati!!!). Overall, ok la, sbab aku tido je hampir sepanjang penerbangan (rahsia x jetlag).

Di Malaysia, as expected, cuaca agak panas, namun, mmg beginilah keadaan negaraku, so, xlehla buat gedik x tahan panas. Namun, tetap, menjelang tghari ni, aku tetap dah mandi 2 kali (nak mandi kali ke-3 nih).

Telah menghilangkan gian memandu kereta, pagi tadi, memandu Naza Citra ke Taman Kosas untuk beli sarapan dan tengahari memandu Kancil ke Ampang Point.

Banyak benda nak buat nih: beli simcard, convert duit dsb....

Photobucket

4 comments:

mohd isa said...

iqtidar (ke ko?) tak percaya aku cakap kat malaysia panas..haaa

rahsia tak jet lag? siapalah agaknya yang PM aku pukul 3 pagi waktu malaysia ye? oh, maaf. patut husnulzhon, bukan suulzhon. bangun malam agaknya..

Anonymous said...

kuarantin la wehhh

BuahKranjiDalamPerahu said...

bahaya ni....oversea banyak penyakit..hati hati

mohd isa said...

lagi satu, apakah yang dimaksudkan dengan berjalan-jalan dengan naza citra dan kancil?

bukankah sepatutnya kena kuarantin seminggu? habis la kalau kementerian kesihatan tanya.