>

Wednesday, June 10, 2009

Think: Islam Leads The Change

بسم الله الرحمن الرحيم

Klik untuk Imej Lebih Besar

Jika korang masih ingat, beberapa bulan lalu, London dilawati oleh Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan (KEKKWA), Dato' Seri Shafie Apdal. Sungguh best dok London ni, berpeluang bertemu ramai org kenamaan negara. Dato' Asri, Ustaz Zaharuddin, menteri2 dan pemimpin2 negara di peringkat kerajaan mahupun parti2 politik. Kat Malaysia pun aku macam susah nak bertemu mereka ni.

Sedang aku asyik melayari internet petang tadi, bloghoppinglah katakan, ditakdirkan Allah, dipertemukan dgn blog http://malaysianoverseasforum.blogspot.com/. Ku lihat poster yg ala2 majalah TIMES ni. Tetibe, satu nama yg amat menarik perhatian aku:

YB Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang

Terbeliak mata....

http://mppas.files.wordpress.com/2008/10/hj-hadi391.jpg

Dan isu2 yg akan dibawa juga tidak kurang panasnya. Memang isu2 yg menjadi topik perbualan masyarakat skarang. Menurut blog yg aku masuk tu, details2 program adalah seperti berikut:

Time: 2pm - 6pm
Date: 13 June 2009
Venue: Corus Hotel, Hyde Park, Lancaster Gate, London, W2 3LG

Tentatif program:

2.00 pm: Guest arrival.
2.30 pm: Welcoming speech by Master of Ceremonies.
2.45 pm: Welcoming speech by YB Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang.
3.30 pm: Dialog with YB Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang and Malaysian Overseas Forum, London.
5.30 pm: End of Ceremony.

Untuk maklumat lanjut, bleyh layari blog ini.

Jom sama2 memeriahkan majlis. Bukan mudah nak jumpe pemimpin utama gerakan Islam ni, lagi2, kite mendengar pengisian dan maklumat dari beliau. Jom sama2 freekan diri anda saat itu. Ajak rakan2 MUSLIM dan NON-MUSLIM.... (aku pasti mmg terbuka untuk non-muslim, sbab ni melibatkan isu semasa)

Photobucket

2 comments:

tumi said...

whoa!

terkejut ak baca.13june ni??? kat london lak tu???

cmne xde ahli malay community london tau pon ni?? pelik2~londoners patut lebih tahu..huhu

okey2, akan ku sebar2 kan..
=)

mohd isa said...

link yang ko letak tu broken..