>

Thursday, May 21, 2009

Pencarian

بسم الله الرحمن الرحيم

http://www.com-shopping.co.uk/images/Logos/ryman_logo.gif

Ke Ryman sudah, ke Maxwell pun sudah....

Kemudian, ke Sainsbury's dgn harapan yang sama...

Namun, masih tidak berjumpa dengan apa yang didambakan....

Owh, di manakah kan ku temui engkau??

Hari ini sungguh mencabar. Banyak sungguh aku berjalan harini. Bermula sejak abis kelas tadi, bergegas ke sana ke mari. Mencari dan terus mencari. Singgah di South Kensington untuk beli lunch, nyum2 sungguh sedap samosa dier. Lepas makan satu samosa, perjalanan diteruskan.

Kemudian, ke Ryman's, tidak jumpa. Berjalan 10 minit ke Maxwell, juga tidak jumpa. Berjalan lagi 10 minit ke Sainsbury's, x jumpe juga. Last2, aku balas dendam ngan beli groceries dgn agak banyaknya di Sainsbury's.

http://www.dovefarm.co.uk/images/Sainsbury_logo.jpg

Kesimpulannya, aku masih belum temui apa yg dihajati, namun, aku perlu lebih gigih!

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Sesungguhnya orang mukmin akan menerima tekanan hidup kerana tidak ada satu bencana sama ada kerana terkena duri atau yang lebih besar, tidak juga ketakutan melainkan Allah akan mengangkat darjatnya satu darjat dan menghapuskan satu kesalahan dengan kesabarannya menghadapi bencana dan kesusahan tersebut.”
Riwayat al-Hakim

Photobucket

3 comments:

Pacat said...

xfaham.. cr pensel mcm tumi ke??

cik tumi, dh beli pensel?

tumi said...

ajah2~ ko ni tau2 je kan ak baca page jpah.haha

a'ahla jpah. ko carik pensel cam ak ker? ak pon smpai lani xjumpa pensel yg ak nak. ak windu pensel shaker yg dibeli di malaysia dan hilang minggu lalu. semua kedai yg ak pegi xmenjual pensil shaker! walopon ader yg lebih canggih, tapi ia tetap xsama! wa wa wa!!!

sabar ye jpah. mungkin pensil yg lebih baik tuhan nak kasi kat ko..atopon mungkin balasan utk ak sbb xmenghargai pensil itu slama ini.. huhu

eh kejap, ko carik pensil ker? hehe

Pacat said...

hhaha.. memang tumi la ko ni..

Sebab kalo ko xtulis nama penulis comment td as Tumi pn, dh dpt agak ko Tumi..

sebabnya, lepas 10 baris ko ckp, br tny Jpah cari apa.. huhu..

Fighto-o Tumi mencari pensel kesayangan =)