>

Sunday, May 24, 2009

Masa Berlalu Pantas

بسم الله الرحمن الرحيم

Biler aku view kembali gambar2 facebook (sign telah busan stadi), tersenyum aku melihatkan gambar2 seawal aku tadika sehinggalah ke hari ini. Trimas kepada member2 yang telah upload gambar2 kenangan ini. Tersenyum sorg2 depan laptop ni, hihi. Sungguh, rasa masa berlalu dgn pantas, sudah hampir 20 tahun aku hidup di dunia ini rupanya. Namun, terfikir, apakah impakku kepada dunia ini? Apakah sumbanganku terhadap ummah ini?

X sabar nak balik Malaysia, nak buka kembali album2 yang memuatkan gambar2 ketika aku kecil. Terasa jeles ngan org2 yg dah balik dan akan balik Malaysia dalam tempoh terdekat. Aku sedar, peluang aku balik ke Malaysia jua akan datang, namun, perasaan tidak sabar itu makin memuncak. Sabar, Huzaifah, exam dulu....

http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2087/120/20/1640243892/n1640243892_116537_8368.jpg
Gambar ketika tadika. Turut kelihatan, emak (bertudung coklat) dan angah
(bertudung hijau bawak botol), aku berbaju ungu di bahagian kanan gambar
(pki kopiah)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v3890/103/45/1420783536/n1420783536_30358618_5368944.jpg
Darjah 5 Bestari, aku row kedua kanan sekali

http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2057/120/20/1640243892/n1640243892_112313_2853.jpg
Gambar darjah 6 Arif (Aslam dah pindah masa ni, yeayyy!!!). Lelaki, dari
kiri, Mustaqim, Hadi, Megat, aku, Aidi, Aizat, Nazeef, Haziq, Aiman

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2652_1130816544739_1057013819_407423_200173_n.jpg
Tingkatan 4 Jannatul Adnin. Aku row belakang, ke-5 dari kiri

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs027.snc1/2652_1130816584740_1057013819_407424_2387985_n.jpg
Tingkatan 5 Jannatul Adnin. Aku duduk, kanan sekali

http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2665/67/0/1509843068/n1509843068_30127491_4966221.jpg
2007, KYUEM

http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v765/85/75/693144915/n693144915_951629_7039.jpg
2008, MUSCOM, KYUEM (rindu korg, bile nak jumpe?)

http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2108/223/25/635554039/n635554039_1234025_3848.jpg
2009, Imperial College London

http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2335/223/25/635554039/n635554039_1263198_2018.jpg
2009, Greenwich

Moga dari hari ke hari, amalan kita bertambah.....

Photobucket

6 comments:

Pacat said...

kiutnya masa kecik.. haha..

n semua gamba ko masam.. hidup xbahagia ke?

(kalo tgk gamba aku sejak kecik smp besar, semuanya riang ria.. mcm kanak2 tadika bak kata akmal yg jeles dgn blog surrey tu)

Jpah said...

bahagia jer,

mane ade masam, tapi itu serius namanye....

pelawat said...

haih... setiap entry jpah ada komen dari miss pacat.. =p

miss pacat, jgn tgk lelama,jaga pandangan iA, bahaya tu, nanti berkenan susah.. baik berkenan kat org len dari jpah ni..hehe =D

Nurul Nafisah said...

eh jpah, yg angah tu bukan ke sepatutnye 'bertudung bawak botol hijau' instead of 'bertudung hijau bawak botol'... klu bertudung hijau jd cg zainab.huhu..

Anonymous said...

pacat & jpah

Anonymous said...

x elok korg kenekan jpah..=p