>

Saturday, January 12, 2008

List of MMORPG that I played

Suatu masa dulu game Massive Multiplayer Online Role Playing Game,
begitu menambat hati ramai remaja, including aku...
so..ini adalah game2 MMORPG yg aku penah main sepanjang idop ni...

http://media.strategywiki.org/images/9/9e/Ragnarok_Online_Logo.png

http://www.gameogre.com/ragnarok.jpg

Ragnarok Online

1) Ragnarok Online (http://ro.gameflier.com.my)
-1st time main game ni aku ingat mase outing form 4.
pengaruh kawan la katekan...
mase tu aku outing kluar naik Lori...
hahaha...sakit mata aku, masuk pasir...
-Game ni berlatarkan dunia fantasy,
mempunyai banyak jobs..
mulenya release as ragnarok Online,
pastu upgrade ke macam2,
tapi disebabkan kena bayar, aku main x smpi 2 bulan (kut)
Aku da jadik lvl 20 Swordsman, tapi da malas nak main,
abis duit aku!! Dan game ni menerima banyak cabaran,
terutamanya banyak private server yg free dan lebih menarik pemain..

http://www.ghostonline.org/forums/styles/alienblue/misc/logo_green.gif

http://img475.imageshack.us/img475/6851/jadenecklaceil7.jpg
Ghost Online

2) Ghost Online (go.gameflier.com.my)
-game MMORPG ni adalah 2D, side camera...
best, walaupun x 3D, tapi lukisannye amat comel,
latar belakang dunia fantasy, tapi yg menariknya,
name2 tempat dalam game ni diambil dari nama2 tempat di Malaysia,
Klang Valley, Batu Caves,
even name monster pun name2 malaysia,
nak wat camne, pembina die org Malaysia..
mule2 aku main mase 1st year A-level..
mule2 BETA version free, pastu da kena bayar,
aku pun stop main lepas da lvl 20 fighter...
tapi da lame x main, tetibe nampak iklan dier...
'FOREVER FREE"....wah...
so, aku sambung main dgn free...
tapi skarang da lvl 24, susah gile nak naik lvl...
aku da malas main...

http://www.juegaenred.com/imagenes/logo_tales_of_pirates.jpg

http://www.juegomania.org/emuladores/pc/11/11902_t.jpg
Tales of Pirates

Tales of Pirates (http://top.igg.com)
-antara tiga2 MMORPG yang aku main, game ni aku considered graphic paling cun!!!
fully 3D, scenery, character, monster....
game ni theme die Pirates vs Navy..
korg boleh pilih nak jadik ape..
and aku, of course jadik Pirates...
aku da lvl brape da x ingat...
baserla...game ni aku da cpt boring...
yg bestnye game ni, banyak pilihan character...
baju boleh tukar2, pastu ade effect buat2 mati,
boleh menari, macam2 leh buat ngan character,
dan chatting system pun best...
character cukup bijak, item2 boleh diguna ngan baik...
(contohnya, klu ade kerusi, boleh duduk atas kerusi, ade dinding, boleh sandar)
dan yang paling best pasal game ni, FOREVER FREE

Kesimpulannya, aku nasihatkan xyah la main MMORPG ni sebab memang ketagih..
dan akan banyak membuang duit dan masa...
tapi kalau nak main gak, x salah,
tapi control diri, jgn lupe smayang, lupe keluarga, lupe study....
hadkan masa bermain, lgpun x baik utk kesihatan (especially mata)

Photobucket

1 comment:

safwan said...

aku pon ader buat private server tales of pirates.nak puaskan ati...lega sket dpat main free